Ολυμπιακοί Αγώνες ή αλλιώς “Socialympics”

Όπως έχουμε τονίσει και σε προηγούμενο άρθρο μας οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου χαρακτηρίστηκαν ως οι πρώτοι social media αγώνες. Τις προηγούμενες ημέρες είδαμε διάφορα infographics, videographics, και online εφαρμογές. Σήμερα σας παρουσιάζουμαι ακόμα ένα με τίτλο “Socialympics” το οποίο μας προσφέρει μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία.

  • Οι χρήστες του Twitter παγκόσμια αυξήθηκαν από 6 εκατ.  million το 2008 σε 140 εκατ. το 2012 ενώ οι χρήστες του Facebook αυξήθηκαν από 100 εκατ. σε 845 εκατ. το ίδιο χρονικό διάστημα.
  • Οι ηλικίες μεταξύ 21-35 αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό στα social media (47.6%).
  • Κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου οι αθλητές με τους περισσότερους followers ήταν ο  Lebron James (17.4 million fans) και Kobe Bryant (13.6 million fans), όπως είδαμε και στο TOP 20 των αθλητών στα social media.
  • Τις εβδομάδες πριν την έναρξη των αγώνων δημιουργήθηκαν πάνω από 6,9 εκατ. posts τα οποία ανέφεραν την λέξη Olympics.

Δείτε το εξαιρετικό infographic της SEO.com (Για full size, κάντε δεξί κλικ στην εικόνα και επιλέξτε “Προβολή εικόνας“). Για να κατεβάσετε το infographic σε μεγάλη ανάλυση παρακαλώ κάντε κλικ [filedownload file=”http://www.sportman.gr/edwrixta/uploads/2012/08/London-2012-Socialympics-Infographic.jpeg” type=”image/png”;”]εδώ[/filedownload].

About Dimitris Christodoulou

Marketing Analytics Manager at IRONMAN and Founder of Sportman.gr

Check Also

Ο απολογισμός του 17ου συνεδρίου της ΕλλΕΕΔΑΑ

Σύνεδροι όλων των ηλικιών κατέκλυσαν τo αμφιθέατρο των ΤΕΦΑΑ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών παρακολουθώντας …